We Blog The Facts!

Jom Follow Kami!

 

                  fb gp tw

 

 

Berkeluasan 60,000 meter persegi dan berbentuk seperti sebuah kapal perang,Pulau Hashima atau lebih dikenali sebagai ‘Gunkanjima’ di kalangan penduduk Jepun yang membawa maksud ‘Battleship Island’,dahulunya merupakan sebuah penempatan bagi ribuan pekerja lombong arang batu di Jepun. Klik untuk baca selanjutnya »

Bila sebut berkenaan harta karun,mungkin ramai yang tak percaya atau ragu-ragu akan kewujudannya.Tapi setelah kami membaca artikel yang dipetik daripada militaryofmalaysia.net ni,minda kami berasa lebih terbuka dan ada benar dan logiknya nya apa yang diperkatakan oleh penulis.Ya,negara kita memang kaya dengan harta karun! Itu hakikatnya.

Tanpa membuang masa,jom kita sama-sama baca kembali artikel yang kami kongsikan untuk sidang pembaca sekalian.Layan… Klik untuk baca selanjutnya »

Pakai smartphone memang best.Tapi biasanya semakin canggih smartphone yang korang pakai,semakin cepat habis baterinya,betul? Kalau mula-mula beli boleh la tahan 2-3 hari(paling lama) tapi lama kelamaan,kalau boleh tahan 1 hari tu pun dah kira nasib baik.

Untuk atasi masalah ni,seorang juruteknik telah mereka cipta sebuah wallet ’2 in 1′ Klik untuk baca selanjutnya »

Syiah ialah satu mazhab yang mendakwa Saidina Ali k.wj sebagai pengganti Nabi Muhammad SAW yang sah dan lebih utama daripada para sahabat lain. Golonga Syiah merendah-rendahkan kedudukan para sahabat Nabi SAW serta mengkafirkan mereka terutamanya tiga khalifah al-Rasyidin iaitu Saidina Abu Bakar r.a, Saidina Umar r.a. dan Saidina Uthmanr r.a. Klik untuk baca selanjutnya »

Abdul Rahman bin Tuanku Imam Nuh atau lebih dikenali dengan panggilan Datuk Bahaman merupakan salah seorang pahlawan melayu yang terkenal di Pahang ketika era penjajahan British di Tanah Melayu.Beliau dilahirkan di Kota Raja Acheh dan ada sesetengah pendapat mengatakan dia dilahirkan di Pahang. Memandangkan kubur ayahnya terletak di kampung rantau panjang, lanchang (semantan). Tiada catatan tepat mengenai tempat kelahirannya.  Klik untuk baca selanjutnya »

Kalau di Malaysia,bagi yang tinggal di kota metropolitan seperti Kuala Lumpur,bila masa balik kerja mesti tertanya-tanya..”Harini jalan jammed tak eh?”..Lain pula ceritanya bagi penduduk di sekitar Gulf of Burn dan Noirmoutier di Perancis. Klik untuk baca selanjutnya »

Lelaki dan wanita dicipta untuk saling melengkapi satu sama lain.Setiap orang mempunyai kriteria pemilihan pasangan yang tersendiri.Ada individu yang memandang rupa paras semata-mata.Ada pula yang tidak kisah langsung mengenai apa-apa tentang pasangan asalkan dapat hidup bersama.Namun,perempuan perlu tahu yang mereka mempunyai hak untuk menentukan bakal pasangan hidup bagi membina rumahtangga yang bahagia. Klik untuk baca selanjutnya »

Waszap | We Blogging The Facts!