We Blog The Facts!

Jom Follow Kami!

 

                  fb gp tw

 

 

Tiada pengalaman yang lebih menakutkan daripada ditanam hidup-hidup di dalam tanah.Si penanam pula merupakan suami sendiri yang menyangka si isteri telah meninggal dunia.Telah banyak cerita begini yang kita dengar namun kesahihannya dipertikai.Mungkin cerita rekaan semata-mata.Namun cerita yang kami sajikan untuk anda kali ini benar-benar berlaku kepada Octavia Smith Hatcher. Klik untuk baca selanjutnya »

Dunia makin pelik.Terbaru,ada satu kumpulan yang menjalankan perniagaan menghidupkan orang yang telah mati.Agak terkejut juga kami membaca cerita ini pada mulanya.Tidak tahu sejauh mana kebenaran dakwaan sorang mamat ni yang mendakwa mampu menghidupkan kembali orang yang telah mati dengan caj bayaran yang tertentu. Klik untuk baca selanjutnya »

Ada yang memanggilnya dengan panggilan ‘Tiub Joget’.Ada juga yang memanggilnya ‘Patung Angin’ kerana menggunakan sumber angin yang kuat untuk membolehkannya teguh berdiri.Di barat,ia terkenal dengan jolokan ‘Dancing Noodle’.Apa apa pun,tiada nama khusus untuk patung angin yang seakan akan berjoget ini.

Anda tentu pernah melihat ‘Dancing Noodle’ yang selalunya terdapat di pasaraya,konsert,tempat parking kereta dan juga di kedai-kedai makan Klik untuk baca selanjutnya »

Berkeluasan 60,000 meter persegi dan berbentuk seperti sebuah kapal perang,Pulau Hashima atau lebih dikenali sebagai ‘Gunkanjima’ di kalangan penduduk Jepun yang membawa maksud ‘Battleship Island’,dahulunya merupakan sebuah penempatan bagi ribuan pekerja lombong arang batu di Jepun. Klik untuk baca selanjutnya »

Bila sebut berkenaan harta karun,mungkin ramai yang tak percaya atau ragu-ragu akan kewujudannya.Tapi setelah kami membaca artikel yang dipetik daripada militaryofmalaysia.net ni,minda kami berasa lebih terbuka dan ada benar dan logiknya nya apa yang diperkatakan oleh penulis.Ya,negara kita memang kaya dengan harta karun! Itu hakikatnya.

Tanpa membuang masa,jom kita sama-sama baca kembali artikel yang kami kongsikan untuk sidang pembaca sekalian.Layan… Klik untuk baca selanjutnya »

Pakai smartphone memang best.Tapi biasanya semakin canggih smartphone yang korang pakai,semakin cepat habis baterinya,betul? Kalau mula-mula beli boleh la tahan 2-3 hari(paling lama) tapi lama kelamaan,kalau boleh tahan 1 hari tu pun dah kira nasib baik.

Untuk atasi masalah ni,seorang juruteknik telah mereka cipta sebuah wallet ’2 in 1′ Klik untuk baca selanjutnya »

Syiah ialah satu mazhab yang mendakwa Saidina Ali k.wj sebagai pengganti Nabi Muhammad SAW yang sah dan lebih utama daripada para sahabat lain. Golonga Syiah merendah-rendahkan kedudukan para sahabat Nabi SAW serta mengkafirkan mereka terutamanya tiga khalifah al-Rasyidin iaitu Saidina Abu Bakar r.a, Saidina Umar r.a. dan Saidina Uthmanr r.a. Klik untuk baca selanjutnya »

Waszap | We Blogging The Facts!